Perrongen Restaurant og Pizzaria - Les om oss
Perrongen Restaurant og Pizzaria - God mat og TakeAway
Trønderavisa 30. juli 2010
Restaurant på perrongen
Fredag åpner historiens første jernbanerestaurant i Steinkjer, så å si på perrongen,  hvilket også framgår av navnet. 

Perrongen – Pizzeria – Restaurant & Café
er navnet på nyskapningen, som skal drives av kokk Sevket Sahin og pizzabaker Ali Kücükgöncü, begge med tyrkisk bakgrunn.
Sevket Sahin har bodd i Norge i seks år, hvorav tre i Ålesund. Ali Kücükgöncü er oppvokst i Tyskland og har bodd i Norge bare et drøyt år.
Begge gleder seg til å starte for seg selv, etter å ha jobbet i andre restaurantbedrifter tidligere. Til å hjelpe seg har de ansatt tre personer på deltid.

Leier lokale
Tyrkerne leier lokale av Frank Michelsen fra Steinkjer som eier Banegården AS sammen med Bjørn Veimo fra Levanger. De kjøpte gården av Trønderbilene i 2007. Tidligere ble lokalene brukt til billettekspedisjon og venterom for NSB og Trønderbilene. Nå har NSB trukket seg tilbake til den gamle stasjonsbygningen. Den er en bit av bygningsmassen i gamle Steinkjer som berget unna bombene i 1940. Bygningen ble tegnet av arkitekten Paul A. Due og tatt i bruk da jernbanestrekningen Levanger–Sunnan ble åpnet i november 1905.
Foruten den nye restauranten rommer gården ni hotellrom som leies ut til personale fra NSB og CargoNet. Michelsen drifter selv hotelldelen, i tillegg til å være lokfører på Trønderbanen. Gårdeieren har hatt en restaurant i tankene helt siden han kjøpte gården. – Det har vært et sterkt ønske fra NSB-personalet om å få til et spisested, sier Michelsen, som også tror at en restaurant vil skape liv på stasjonen. Han viser eksempelvis til en godt besøkt jernbanerestaurant i Trondheim.

Uteservering
Steinkjerfirmaet Planstyring AS har prosjektert anlegget, og det er benyttet lokale håndverkere over hele linja. Ombyggingsarbeidet startet på nyåret i år. Resultatet er blitt et lekkert og innbydende lokale med plass til 70 spisegjester. I tillegg er det plass til å servere 24 gjester utendørs, på sida som vender mot Rådhuset. Restauranten rommer også «parkeringsplass» for diverse reisegods og sanitærrom. Kjøkkenet er ganske lite.
Vertskapet skjenker sin første kaffe og viser fram menyen som avslører godsaker på rad og rekke, både varmt og kaldt, salt og søtt, pizza og pasta. Øl- og vinrett er sikret, og fra og med mandag starter de også med lunsjmeny noen timer midt på dagen.
Folk har åpenbart oppdaget at jernbanestasjonen har et spisested. Flere er på døra, men den åpner ikke for gjester før fredag.


Den populære Perrongen
For en måned siden åpnet restauranten Perrongen i jernbanestasjonen på Sørsia, og daglig leder Sevket Sahin
har all grunn til å smile. Det går nemlig godt i de gamle kontorlokalene.

Fredag 24.09.2010, 10:54
Endret: Torsdag 30.09.2010, 12:05

Sevket Sahin, Ali Kucukgonai og Ligqaet Khan Momand er
fornøyd med utviklingen på Perrongen.
Arkitekt Paul Armin Due hadde nok ikke tenkt at Steinkjer jernbanestasjon noen gang skulle inneholde en restaurant da det store murbygget ble åpnet den 15. november i 1905. Men mye har skjedd siden den gang.
På den nordre kortenden av bygget sto stasjonskiosken i mange år, deretter ble kiosken flyttet innenfor veggene. Venterommet er der fremdeles, men i den store kontordelen i første etasje ble det for en måned siden etablert en restaurant som fikk navnet Perrongen.

Fornøyd
– Vi er svært fornøyd med utviklingen så langt, smiler tyrkiske Sevket Sahin som sammen med sine to fast ansatte serverer steinkjerbygg og reisende både lunsj og middag fra en rikholdig meny.
– Vi har mange forskjellige retter med både kjøtt og fisk samt salater, pizza og pasta. Og det som har slått skikkelig til er steinbit.
Vi bestilte nemlig altfor lite første gang fra vår leverandør, men det lærte vi av.

Steinkjerbyggen ser nemlig ut til å like denne retten spesiell godt, ler Sevket.
Sevket Sahin har lang erfaring fra restaurantbransjen, og i Norge har han jobbet i flere år både i Ålesund og ved
et annet utested i Steinkjer.
– Jeg synes ikke det er vanskelig å drive utested i Steinkjer. Det handler nemlig om å ha kvalitet på det man selger,
mener Sevket, som i tillegg til sine to fast ansatte også har flere navn på tilkallingslisten.
– Enkelte ganger må man ha hjelp, så jeg har også tre personer som jobber deltid.